Više od deset tisuća zdravstvenih djelatnika, članova devet komora u zdravstvu, sudjelovalo je u srijedu, 27. siječnja na webinaru Vrhunski hrvatski stručnjaci o cijepljenju protiv COVID-19. Webinar je organiziran u sklopu javnozdravstvene kampanje Imaš znanje, budi primjer! koju je u siječnju pokrenulo devet zdravstvenih komora, a čiji je cilj dodatno informirati zdravstvene djelatnike o cijepljenju protiv COVID-19.  S obzirom na to da ukupno u zdravstvu radi oko 73 tisuće zdravstvenih radnika interes koji su iskazali za temu cijepljenja protiv COVID-19 je izuzetno velik.

O regulatornim procesima i odobravanju cjepiva protiv COVID-19 na webinaru je govorila dr. sc. Nikica Mirošević Skvrce iz HALMED-a, dok je prof. dr. sc. Goran Tešović iz Klinike dr. Fran Mihaljević održao izlaganje o kliničkim perspektivama i istraživanjima o ovom cijepljenju. Dr. sc. Bernard Kaić iz HZJZ-a govorio je o epidemiološkoj perspektivi i istraživanjima o cijepljenju protiv COVID-19. Ovi istaknuti stručnjaci su zatim sat vremena odgovarali na pitanja sudionika webinara.
Sudionici webinara bili su mnogobrojni liječnici, medicinske sestre i medicinski tehničari, fizioterapeuti, primalje, doktori dentalne medicine, medicinski biokemičari, psiholozi, ljekarnici, radio-tehnološka djelatnici, radni terapeuti, medicinsko-laboratorijski djelatnici i sanitarni inženjeri. Oni su mailom, prije samog webinara, poslali na stotine pitanja vezanih uz cijepljenje protiv bolesti COVID-19, a na samom webinaru stručnjaci su odgovorili na četrdesetak njih. Većina pitanja se odnosila na sastav cjepiva, duljinu trajanja imuniteta, učinkovitosti cjepiva kod novih sojeva virusa, cijepljenje nakon preboljelog COVID-19, indikacije i kontraindikacije cijepljenja i nuspojave cijepljenja.
Kampanju Imaš znanje, budi primjer zajedno su pokrenuli Hrvatska komora dentalne medicine, Hrvatska komora fizioterapeuta, Hrvatska komora medicinskih biokemičara, Hrvatska komora medicinskih sestara, Hrvatska komora primalja, Hrvatska komora zdravstvenih radnika, Hrvatska liječnička komora, Hrvatska ljekarnička komora i Hrvatska psihološka komora.

 

Više o cijepljenju i o kampanji pročitajte na www.budiprimjer.hr

Video webinara
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.