Pozdravni govor voditeljice

Poštovane kolegice i kolege – medicinsko laboratorijski  djelatnici !

Dugogodišnji, strpljiv, vizionarski rad kroz Hrvatsku udrugu laboratorijske medicine, zasluženo je nagrađen.
Hrvatska komora zdravstvenih radnika osnovana je 03.veljače, 2010. godine.Sada smo u mogućnosti samostalno, ravnopravno i razborito voditi instituciju koja ima javne ovlasti. Možemo pregovarati, predlagati i tražiti rješavanje nagomilanih problema i za struku tako važnih pitanja.
Od sada, sami kreiramo profesionalni status u društvu, prilagodbe u daljnjem napredovanju, prepoznatljivost struke za domaće i europsko tržište rada.

Budućim generacijama biti će lakše u školovanju i napredovanju, imati će uređenu organizaciju koja će ih štititi i osigurati da budu jednako vrijedni u stručnoj i sveučilišnoj zajednici zdravstvene struke.

Ovo je izuzetan događaj za mene osobno, kao i za sve kolegice i kolege koji su nesebično uložili  puno znanja, rada i slobodnog vremena za našu struku i medicinsko laboratorijsku zajednicu.

Hvala svima na dobro odrađenom poslu i strpljenju, i onda kada cilj nije bio vidljiv. Ponekad nije bilo lako vratiti povjerenje u viziju koja se činila neostvariva,  ali kao što znate samo strpljivi i uporni dođu do cilja.

Sada je red na Vama !

Instituciju činimo svi mi iz medicinsko laboratorijske djelatnosti, zaposleni u mnogobrojnim medicinsko dijagnostičkom laboratorijima. Dužnost nam je, kao profesionalcima, postati članom Komore, voditi brigu o dozvoli za rad, napredovati, zaštititi svoja prava i ispunjavati svoje obaveze.

Stoga ispunite svoju obavezu, postanite članom HKZR – Strukovnog razreda medicinsko laboratorijske djelatnosti.

Ponosna sam što Vam mogu uputiti srdačne pozdrave i reći do skorog viđenja u HKZR.

Vaša

Jasna Matić, bacc.med.lab.diag.

Voditeljica strukovnog razreda za medicinsko laboratorijsku djelatnost

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.